Optotech Ltd.

  Αρχική/Νέα/Συνεργασίες/Optotech Ltd.

 

eye trackingΗ Optotech είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα η οποία προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με χρήση της τεχνολογίας του Eye Tracking (Οφθαλμική Ιχνηλάτηση).

 

Το Eye Tracking αποτελεί τη διαδικασία της καταγραφής της οφθαλμικής εστίασης (gaze point) με τη χρήση ενός ανιχνευτή (eye tracker). Με τη μέθοδο αυτή, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή που κοιτάει ο χρήστης σε πραγματικό χρόνο (real time tracking), δηλαδή που προσηλώνει το βλέμμα του και με ποιο τρόπο. Η αποτύπωση της οπτικής διαδομής με τη βοήθεια το eye tracking βασίζεται στην καταγραφή υπέρυθρου βίντεο της κόρης του οφθαλμού και στην αντανάκλαση που προκαλεί στον κερατοειδή. Ο συνδυασμός των δύο αυτών χαρακτηριστικών μας επιτρέπει να υπολογίσουμε το σημείο όπου τέμνεται το βλέμμα με την επιφάνεια που κοιτάμε.

 

Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία χρησιμοποιείται τόσο στο πεδίο των επιστημονικών ερευνών και της βιομηχανικής ανάπτυξης όπως safety drive control, εργονομική σχεδίαση, ιατρικά μηχανήματα κ.α., όσο και στην αγορά στους τομείς της διαφήμισης, των πωλήσεων και του marketing γενικότερα. Η Optotech είναι άρτια εξοπλισμένη με δυο τύπου eye trackers. Ο ASL EyeTrac6 είναι ένας στατικός eye tracker που μας προσφέρει απολυτή ακρίβεια και λεπτομέρεια σε συνθήκες εργαστηρίου, ενώ ο φορητός ασυρματος eye tracker ASL Mobile Eye XG, μας επιτρέπει μετρήσεις σε πραγματικό τόπο και χρόνο, εκτός εργαστηρίου, αφού το σύστημα είναι μικρό και εξαιρετικά ελαφρύ.

 

Σε συνεργασία με το Οφθαλμολογικό και Διαθλαστικό Κέντρο Κρήτης Εμμετρωπία, ανέπτυξαν και εφεραν στην ελληνική και διεθνή αγορά τη Μέθοδο R.A.D.A.R., μία μέθοδο σταθμό στην ιστορία των μαθησιακών δυσκολιων.

 

Επισκευτείτε τον ιστότοπο της Optotech εδω.

 

 

Η ιστορία μας Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 2007 και συνεχίζεται με επιτυχία μέχρι και σήμερα

2007

Optotech Ltd.

Ιδρύεται η Optotech Ltd., η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με υπηρεσίες eye-tracking.

2007
2008

Το ταξίδι ξεκινά

Εφαρμογή του eye tracking στην ανάγνωση.

2008
2009

Πρώτη μικρής κλίμακας έρευνα σε δυσλεξικούς μαθητές

Ο Δρ. Ιωάννης Ασλανίδης, ορμώμενος από την προσωπική, βιωματική του εμπειρία, αποφασίζει να ασχοληθεί με την ψηφιοποιήση της δυσλεξίας και της ανάγνωσης.

2009
2010

Πρώτη Δημοσίευση

Η πρώτη δημοσίευση της ερευνητικής μας δουλειάς στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό DYSLEXIA

2010
2011

Έρευνα σε ιδιωτικό σχολείο

Το ιδιωτικό δημτικο σχολείο "Το Παγκρητίον" ανοίγει τις πόρτες του στην ερευνητική μας ομάδα.

2011
2014

Δημιουργούμε το δικό μας eye tracker

Σε συνεργασία με την εταιρεία Medotics AG, δημιουργούμε τον δικό μας eye tracker, με ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον λειτουργίας.

2014
2014

Πρώτη μεγάλης κλίμακας έρευνας σε δημόσια σχολεία

Έρευνα σε μαθητές δημοτικού σε δημόσια σχολεία αστικών, ημι-αστικών και αγροτικών περιοχών του Ηρακλείου.

2014
2015

Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη Μέθoδο RADAR

H Μέθοδος RADAR αποκτά Ελληνικό και Διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

2015
2016

Πρώτη έρευνα σε δυσλεξικούς μαθητές της Μεγάλης Βρετανίας

H Μέθοδος RADAR ανοίγει τα φτερά της και πετά στο Η.Β όπου βρίσκει εφαρμογή σε αγγλόφωνους μαθητές ιδιωτικού ειδικού σχολείου στο Κάρντιφ.

2016
2017

Δημοσίευση της Μεθόδου RADAR στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE

Η πολυ-επιστημονική ομάδα του RADAR δημοσιεύει τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας σε τυπικούς και δυσλεξικούς μαθητές.

2017
2018

Διεθνείς Συνεργασίες: Harvard & Cardiff MET

H ομάδα μας ξεκινά συνεργασία με 2 σπουδαία πανεπιστήμια για την εφαρμογή της Μεθόδου RADAR σε αγγλόφωνο πληθυσμό. Το Πανεπιστήμιο του Harvard, με κύριο ερευνητή τον Δρ. Στέλιο Σμυρνάκη και το Πανεπιστήμιο του Cardiff MET, με κύρια ερευνήτρια την Dr. Cheryl Ellis ξεκινούν την έρευνα σε μαθητές δημοτικού.

2018
2019

RadarMission Ltd.

Δημιουργείται η εταιρεία RADARMISSION Ltd., η οποία θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την αναγνωρισιμότητα της Μεθόδου  RADAR τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

2019